Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس انجمن موسیقی استان البرز گفت: این مصوبه تیر خلاصی به کار کنسرت و اجرا است و باعث دلزدگی خیل عظیم هنرمندان عرصه موسیقی شد زیرا درشهرهایی مثل کرج قبل از تصویب این لایحه از موزیک و کنسرت استقبال نمی شد حالا با این تفاسیر گرفتاری برای مجری بیشتر خواهد شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیتریک،نمایندگان در نشست علنی (شنبه 4 اسفند) مجلس شورای اسلامی بند الحاقی 5 تبصره 9 ماده واحده لایحه بودجه سال 98 کل کشور؛ تصویب کردند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است ده‌درصد (10%) بهای بلیط اجراهای صحنه‌ای(کنسرت) در تهران و کلانشهرها را أخذ و به حساب درآمد عمومی نزد خزانه‌داری کل کشور واریز کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند روزی از تصویب این طرح می گذرد و با انتقاد اهالی موسیقی مواجه شده است. عدم حضور اهالی موسیقی در هنگام تصویب این لایحه، عدم تفکیک سازی موسیقی پاپ و کلاسیک در لایحه، عدم در نظر گرفتن کنسرت های هنرجویی که اکثر شرکت کنندگان این نوع کنسرت ها دعوتی هستند نه پولی، عدم در نظر گرفتن برخی استانهای ضعیف در عرصه موسیقی، عدم در نظر گرفتن توانایی مردم برای حضور در کنسرت ها و ... مهمترین انتقاداتی بود که هنرمندان عرصه موسیقی به این لایحه وارد کردند.

علی مومنیان از رییس انجمن موسیقی استان البرز پیرو تصویب این لایحه به خبرنگار "تیتریک" گفت: این مصوبه تیر خلاصی به کار کنسرت و اجرا است یعنی به بخش موسیقی پاپ و موسسات فرهنگی و هنری که موسیقی پاپ اجرا می کنند این لایحه چندان فشاری وارد نمی کند ولی برای بخش موسیقی سنتی و کلاسیک اتفاق بسیار بدی است .

این مصوبه باعث دلزدگی خیل عظیم هنرمندان عرصه موسیقی شد زیرا درشهرهایی مثل کرج قبل از تصویب این لایحه از موزیک و کنسرت استقبال نمی شد حالا با این تفاسیر گرفتاری برای مجری بیشتر خواهد شد.

این مصوبه مجلس بدون اینکه با کارشناسان و اهل فن مذاکره و مشورتی داشته باشند تصویب شده و این بزرگترین مشکل این طرح است چون شما با هر کسی از دوستان اهل فن صحبت می کنید متوجه می شوید که پیش از تصویب، از این لایحه خبری نداشتند و پس از نهایی شدن مصوبه، از طرح مطلع شدند.

در کنسرت های هنرجویی، کلیه مهمان های کنسرت های هنرجویی دعوتی هستند و هزینه ای پرداخت نمی کنند لذا متصدی مالیاتی از کجا می خواهد متوجه شود چند درصد از این افرادی که در کنسرت شرکت کردند بلیط خریدند و چند نفر دعوتی هستند و هزینه ای پرداخت نکردند؛ طرح و کلیاتش اشکال دارد، من این مصوبه را اتفاق خوبی برای موسیقی کشور نمی بینم و تاکید می کنم؛ تیر خلاصی به هنر موسیقی، اجرا و کنسرت بود.

نمایندگان مجلس در این طرح یک بازبینی ای کنند، با چند نفر از اهل فن، کنسرت گذاران، ژانرهای مختلف یک جلسه ای داشته باشند و یک بررسی نهایی ای روی لایحه کنند و یک تجدید نظری در این طرح کنند، در غیر اینصورت اتفاقات بدی برای هنر موسیقی کشور خواهد افتاد.

موزیک دو شاخه اصلی دارد؛ آموزش و اجرا. بخش آموزش به دلیل نداشتن آموزش های پایه ای و از سنین کم غیر فعال است، در بخش اجرا ؛ اجرا کنندگان موسیقی کلاسیک و سنتی قربانی این لایحه مجلس می شوند. فرض کنید در یک سالن 300 نفره، بخواهند بلیط بفروشند و 250 نفر بلیط بخرند و 50 نفر هم دعوتی باشند، اگر ده درصد این 250 بلیط که 25 بلیط می شود و مساوی با دستمزد یک نوازنده باشد، س اجراکننده باید پول دستمزده یک نوازنده را به عنوان مالیات بپردازد، آن هم نوازندگانی که با کمترین دستمزد برای اجرای کنسرت می آیند.

 لذا بهتر بود نمایندگان مجلس یک تبصره هایی برای این قانون می گذاشتند و مواردی را اجرا می کردند که به بخش موسیقی سنتی و کلاسیک صدمه ای وارد نشود.

انجمن موسیقی استان با اینکه در جشنواره موسیقی فجر استانی، قیمت میانگین بلیط را 50 هزار تومان قرار داد، به سختی کف سالن سیروس صابر را توانست برای کنسرت ها پر کند، در صورتی که 50 هزار تومان هزینه یک پرس غذاست، با این حال پرداخت این مبلغ برای مردم استان سخت بود.

هفته گذشته در استان جشنواره تک نوازان اجرا شد و شب اول این جشنواره برای ساز تار و سه تار ورود برای عموم آزاد بود تقریبا دو برابر ظرفیت سالن جمعیت آمده بود این نشان می دهد مردم استان دوست دارند در کنسرت شرکت کنند ولی درگیر مسایل اقتصادی هستند.

رییس انجمن موسیقی در پایان گفت: اکنون این ده درصد مالیات به کنسرت ها مطمئنا صدمه می زند زیرا مجری مجبور است بلیط کنسرتش را گرانتر کند و لطمه بیشتر به قشری که توان مالی ندارند ولی دوست دارند موزیک و کنسرت ببینند وارد می شود.

 

 

موج اعتراضات به این لایحه مجلس توسط اهالی هنر موسیقی ادامه دارد و این لایحه ضربه جدی به موسیقی کلاسیک، سنتی و فاخر وارد می کند زیرا موسیقی ارزشی جنبه تجاری ندارد و با این کار نه تنها به هنرمند بلکه به هنر اصیل ایرانی صدمه خواهد خورد.

در خواست هنرمندان عرصه موسیقی این است که نمایندگان مجلس جلسه ای را با حضور اهل فن و کنسرت گذاران برگزار کنند و تبصره هایی به این لایحه اضافه کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۱۱۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه

کامران مولایی خواننده موسیقی پاپ که طی هفته های گذشته خوانندگی موسیقی تیتراژ سریال تلویزیونی «رستگاری» به تهیه کنندگی و کارگردانی مسعود ده نمکی را به عهده داشت، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به حضورش در این سریال و فعالیت های پیش رو گفت: مشغول برنامه ریزی برای برگزاری مجموعه کنسرت هایی در تهران و شهرهای مختلف کشور هستم که به زودی جزییات آن منتشر می شود. این درحالی است که قبل از حضور در فرآیند برگزاری کنسرت ها، چند تک آهنگ که در حال و هوایی عاشقانه آماده شده در دسترس مخاطبان قرار می گیرد که به نوعی دربرگیرنده فصل تازه ای از برنامه های موسیقایی من خواهد بود.

وی درباره حضورش در مجموعه تلویزیونی «رستگاری» به کارگردانی مسعود ده نمکی هم توضیح داد: حضور در موسیقی تیتراژ سریال «رستگاری» اولین تجربه خوانندگی موسیقی تیتراژ یک سریال تلویزیونی بود که امیدوارم مورد توجه مخاطبان قرار گرفته باشد.

این خواننده در پایان عنوان کرد: تیتراژ این سریال با ترانه ای از مصطفی سامعی و تنظیم اشکان عزتی که دارای مضمون عاشقانه ای در وصف خدا بود در شب های ماه مبارک رمضان از شبکه دوم سیما پخش شد؛ البته در این سریال قطعاتی از آلبوم «اثر انگشت» به نام «هم قدم»، «یادم رفت»، «آدم دیوونه» در ژانر عاشقانه و قطعه جدید «یا رب» در ژانر مذهبی با همکاری ترانه سرایان امیر پیرنهان، فواد فرهنگ و تنظیم مهدی بابایی، باربد زارع و امید سلیمانی پخش شد که با استقبال بینندگان همراه بود.

کد خبر 6093763 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • اولویت مجلس آتی تعیین تکلیف لایحه عفاف و حجاب باشد
  • آقای همایون شجریان، تو را به خدا بیایید و بگویید ما اشتباه کردیم!
  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • امیدواریم مجلس یازدهم یکی دو لایحه مهم را قبل از رفتن تصویب کند/ هیچ تنشی میان دولت و مجلس نیست
  • سامان احتشامی در تهران کنسرت برگزار می‌کند
  • خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه
  • دکمه تصویب قانون عفاف و حجاب زیر دست کیست؟!
  • فقط شورای عالی امنیت ملی می‌تواند کنسرت‌ها را لغو کند
  • حاجی‌بابایی: امسال دیگر کسی نمی‌تواند بودجه «حوزه فرهنگ» را پرداخت نکند
  • امسال دیگر کسی نمی‌تواند بودجه «حوزه فرهنگ» را پرداخت نکند